Nieuws
 
         
   
2017
   
   

We zijn het nieuwe jaar weer heel goed begonnen met een optreden in het Cultureelcentrum "de Hofnar" te Valkenswaard. Daar hadden we ook een hele specifieke premiere. Als het mogelijk is spelen we voortaan met een hele mooie achtergrond. We hebben van een foto van het meer bij Jezersko uit Slovenie een doek laten printen van 5 bij 2.5 m. Tijdens het optreden kregen we van het publiek hele mooie reacties over het doek.

   
   
   
   
2016
   
   

Ensemble Begunje bestond in 2015 deset let oftewel 10 jaar. Om dat te vieren en een blijvende herinnering wilden wij een CD opnemen. We wilden ook een goed beeld van ons ensemble. Dat betekende geen opname in een studio waar alle oneffenheden feilloos gecorrigeerd worden maar een CD live opgenomen. De opnamen zijn gemaakt bij Huub in de showroom met de apparatuur die wij als ensemble ter beschikking hebben. Het resultaat van de CD mag er wezen,14 heerlijke nummers die spontaan opgenomen zijn. Dus geen uren en weken lange repetities voorafgaand aan de opnamen. Nee gewoon spontaan.

Op 22 mei is de verkoop van de CD begonnen. Elk optreden hebben we de CD bij ons. Mocht u belandstelling hebben, de CD kost 10 Euro

   
     
         
   

Via Riek krijgen we vaak te horen dat er in 't Centrum steeds meer de vraag komt wanneer wij weer een optreden verzorgen. Het zijn altijd fijne en gezellige optredens op zondagmiddag in Westerhoven en het is er altijd druk. Om aan deze wensen te voldoen hebben we besloten dat we gaan proberen om 1 keer per 2 maanden een optreden bij 't Centrum te verzorgen. De eerste 2 optredens hebben we gepland op zondag 22 mei en 3 juli. Aanvang steeds om 13.30 uur.

Via de mail krijgen de fans hiervan ook bericht. Ook staan de optredens vermeld onder concerten. Wilt u ook een bericht ontvangen stuur dan een mail zodat u in ons bestand van fans wordt opgenomen.

   
   
   
   
2015
   
         
   

HOERA

Ensemble Begunje bestaat dit jaar

10 jaar

 
 
 
   
2014
   
         
 
Ensemble Begunje heeft een nieuwe trompettist
 
 
Het is gelukt. Na 2 weken zoeken hebben we een nieuwe trompettist. Gerard Sanders uit Reusel. Het eerste optreden van Gerard zal zijn op 13 september. Hij heeft de afgelopen weken hard gewerkt om 30 nummers in te studeren. Meer informatie en natuurlijk een foto volgen zo snel mogelijk.
 
 
 
 
Optreden van 13 september
 
 
Het gezamenlijke optreden van 13 september met de Edelweiss Kapelle uit Bergeijk gaat wel door maar de Edelweiss Kapelle heeft zich hiervoor teruggetrokken. Wij zijn nu in gesprek met een ander orkest. Info volgt nog.
 
 
 
 
Optreden tijdens het Waaijfeest gaat niet door
 
 
Ons optreden bij het Waaijfeest op 6 juni a.s. gaat niet door. In plaats hiervan geven wij een terrasconcert bij 't Centrum in Westerhoven.
 
 
 
 
Ensemble Begunje is op zoek naar een nieuwe trompettist
 
  Enkele weken geleden heeft Ad aangegeven dat hij door een vervelende oorzaak is genoodzaakt te stoppen bij ons ensemble. Wij bedanken Ad voor zijn jarenlange inzet.  
     
   
2013
   
         
 
Foto's van Joost Mandigers
 
 

Joost Mandigers was aanwezig bij ons optreden in De Hofnar op 28 oktober j.l. Hij heeft enkele dagen geleden de foto's gestuurd die hij die avond gemaakt heeft. De foto van Ann hieronder heeft hij ook gemaakt, bij foto's 2013 kunt u de andere foto's bewonderen.

 
   
 
Joost bedankt
 
     
 
Ann Sallaerts komt ons Ensemble versterken als zangeres
 
  Ann heeft al enkele optredens mee gedaan en is bijzonder enthousiast. Onderstaand de eerste foto in originele klederdracht  
   
 
Foto Joost Mandigers
 
     
 
 
         
 

Herverdeling van de pagina FOTO'S

We hebben de pagina FOTO'S aangepast. De foto's zijn nu onderverdeeld in de jaren waarin de foto's gemaakt zijn.

Zo zijn er oude foto's van het oprichtingsjaar 2005 tot en met heden.

Heeft u zelf nog oude foto's, laat het ons even weten en misschien worden deze dan ook op de site geplaatst

 
 
   
2012
   
         
 
LAATSTE OPTREDEN VAN 2012
 
     
 
Op 16 December 2012
 
 

Tuincentrum Coppelmans BV

Nieuwe Waalreseweg 199

Valkenswaard

 
 
Enkele foto's van afgelopen jaar 2011
 
     
 
 
     
 
2011
 
 
 
 

 
 
Huub Smolders komt ons Ensemble versterken als zanger
 
 
Huub vroeg tijdens een verjaardagsfeestje hoe het met ons ensemble ging. Huub vertelde dat hij ook in een koor zong en dat hij onze muziek wel mooi vond. Op dat moment waren wij ook op zoek naar een zanger en de vragen van Huub kwamen ons verschrikkelijk goed uit. Huub zou een keer op de repetitie komen kijken en kijken is zingen geworden.
 
 
 
     
 
Eerste optreden 2011
 
 
 
 

Op 31-01-2011 hebben we ons eerste optreden van 2011 gehad in Zorgboogcentrum te Bakel

 
     
 
Succes!!! Een staande ovatie
 
Ook wij hebben genoten
 
     
 
Dank voor het applaus
 
Allemaal in Aktie
 
     
 
Verandering bezetting
 
 
 
 

Na 4 jaar heeft Jan besloten om ons te verlaten. We bedanken hem voor zijn inzet.

Momenteel zijn we in gesprek met zijn opvolger .

 
   
2010
   
         
 
Nieuwe kleding
 
 
In de herfstvakantie zijn Robin en Laurens naar Slovenië gereden om de originele Oberkrainer kleding op te halen die we in april 2009 bij kleermaker Mulej hadden besteld.
Waarom nieuwe kleding? Naast het oor wil het oog ook wat.
We zien er nu ook uit als een echt Oberkrainer Ensemble.
Onder het kopje "Foto,s" kunt u de nieuwe kleding zien.
 
     
 
Heenreis naar Slovenië
 
Op weg naar de kleermaker via een omweg
 
 

 

 
 
Kleermaker met een van onze broeken
 
Bezoek aan Avsenik voor inkopen
 
     
 
Op de terugreis het kasteel en meer van Bled
 
Weer op weg naar huis
 
 
   
 
Stiekem ons eerste optreden gehad
 
  Zoals u boven kunt lezen wordt 2010 de nieuwe start van Ensemble Begunje. Samen hadden we afgesproken om vanaf 1januari 2010 nieuwe optredens aan te nemen. De tijd naar 1 januari toe zouden we gebruiken om het repertoire in te studeren.
Echter in oktober vraagt Erwin of de groep belangstelling heeft voor een proefoptreden in het verzorgingstehuis in Bakel op 23 november. We zeggen met z'n allen JA!
Een proefoptreden wordt het zeker omdat we de vacature bassist op dit moment oplossen via de electronische weg, en dat is wennen.
Het optreden op 23 november is zo goed verlopen dat we er een volgend optreden aan overhouden, en wel op donderdag 28 jaunuari in Milheeze.

 
         
     
 
Voor het optreden
 
Het optreden
 
 

 

   
 

Dit is ook Ensemble Begunje

 
 

Een spontaan optreden op de zondag voor Koninginnedag in Westerhoven bij " Het Centrum " ( Ons Riek) op het terras.

   
 

 

   
     
 
Midden onze NIEUWE Bassist André

 

Overzicht
 
 

 

 
 

 

Per April 2010 hebben we een nieuwe bassist Andre Geudens uit Arendonk (België)